تغییرات جدید بین المللی در گزارش حسابرسی
مقدمه
پارادایم حاکم بر استانداردهای گزارشگری حسابرسی به سمت محتوای گزارش حسابرسی شرکت های بورسی چرخش داشته است که این امر با تدوین استانداردهای جدید برای گزارشگری حسابرسی در خصوص "موضوعات کلیدی حسابرسی" متبلور شده است. گزارش حسابرسی به عنوان خروجی اصلی فرآیند حسابرسی است. تا زمانی که از نظر استفاده کنندگان صورت های مالی، اظهارنظر حسابرس بر روی صورت های مالی دارای ارزش و بار اطلاعاتی است، تقاضا برای افزایش مربوط بودن و اطلاع رسانی بهتر گزارش های حسابرسی وجود خواهد داشت. بر اساس نظرخواهی بین المللی که توسط IAASB صورت گرفت، نیاز به افزایش کیفیت گزارش های حسابرسی به تدوین استاندارد جدید منجر شد.
گزارش حسابرسی نتیجه فرآیند حسابرسی است، که مشخص می کند آیا صورت های مالی منصفانه ارائه شده اند یا خیر؟ در نتیجه همواره احساس نیاز به ارتقاء کیفیت گزارشگری از جانب استفاده کنندگان وجود داشته است. لذا در همین راستا از سال 2015 هیأت استانداردهای بین المللی حسابرسی و اطمینان بخش IAASB اقدام به تدوین استانداردهای جدید و تجدیدنظر استانداردهای قبلی حسابرسی در حوزه گزارشگری نموده است که این استانداردهای جدید از تاریخ 15 دسامبر 2016 (مقارن با 25 آذر 1395) لازم الاجرا می باشد.
نیاز به تغییر در گزارشگری حسابرسی
ارتقاء شفافیت و تسهیل استفاده از صورت های مالی با توجه به درک بهتر از قضاوت های حرفه ای با اهمیت صورت گرفته توسط حسابرس در ارائه اظهارنظر حرفه ای بابت صورت های مالی، که در ارتباط با حوزه هایی می باشد که مدیریت در تهیه صورت های مالی از قضاوت استفاده نموده است.
مزایای استانداردهای جدید گزارشگری حسابرسی
- ارتقاء تعامل بین حسابرسان و ارکان راهبری شرکت و مدیریت در کاهش تردیدهای حرفه ای.
- کمک به سرمایه گذاران برای اخذ تصمیم های آگاهانه و در نتیجه افزایش اعتماد سرمایه گذاران.
- کمک به تجزیه و تحلیلگران ... بقیه در ادامه مطلب