کسر 10% ماده 86 ق.م.م از تعمیرکار
چند تا سوال از من پرسیده بودن در اینستاگرام اینکه مثلاً فرض کنید شخصی اومده برای کار تعمیرات و مغازه دار تو خیابون یا شرکتی جایی که کار تعمیرات انجام میده و ممیز این هزینه را مشمول ماده ۸۶ قانون مالیات کرده.
اینجا باید بگویم که ماده ۸۶ و در نظر میگیرد چرا که اول ماده ۸۶ مربوط به فصل حقوق است یعنی کسی برای شما کار می کنه و حقوق بگیر غیر اصلی محسوب می شود شما از حقوقش 10% مقطوع کسرمی کنید.
خیلیها از من سوال کردند آیا ممیز اینکه مثلا یه شخصی کار تعمیرات انجام میده و طبق ماده ۸۶ میزان 10 درصد را مطالبه کرده آیا کار درستی کرده یا خیر؟ باید بگویم که این کار ممیز بر خلاف ماده 86 ق.م.م می باشد.
دقت کنید یک شاخص وجود دارد نظر دفتر فنی سازمان مالیات هستش. اینکه اگر طرف مودی مالیاتی باشه یعنی پرونده مالیاتی داشته باشه دیگه مشمول ماده ۸۶ نمیشه که از او ۱۰ درصد و کسرکنیم و باید در سامانه معاملات فصلی باید بکنیم تا برای سازمان مالیات قابل رهگیری باشد. مثل مغازه تو خیابون یا شرکت مهندس مشاور و غیره خودشان پرونده مالیاتی دارند اما مثلا فردی که حقوق میگیره و مثلا دو روز در یک شرکت و دو روز در شرکت دیگه و ... که این افراد غیر اصلی محسوب می شوند. برای این افراد که مودی مالیاتی نیستن و پرونده مالیاتی ندارد اینجا باید شما طبق ماده ۸۶ ازشون ۱۰ درصد فیکس کم کنیم ولی کسی که مودی مالیاتی است دیگه شما نباید کسر کنی و هزینههایی که پرداخت می کنیم در سرفصل هزینه حقوق و دستمزد ثبت نمیکنیم و در سایر معین های سرفصل هزینههای اداری ثبت می کنیم و مشکل شما حل میشه پس بنابراین شاخص ماده ۸۶ چیه اینکه جزو مشاغل هست یا خیر. اگر دقت کنید در ماده 86 نیز صریحا گفته حقوق بگیر غیر اصلی.
اگر مودی مالیاتی باشه و پرونده مالیاتی داشته باشه که دیگه ده درصد کم نمی کنیم و در سرفصلی غیر از سرفصل حقوق و دستمزد ثبت می کنیم و باید در معاملات فصلی موضوع ماده 169 ق.م.م ارسال کنیم و اگر حقوق بگیر باشه چند جاکار میکنه در اینصورت طبق ماده ۸۶ ق.م.م از او 10 درصد کم میکنیم و در سرفصل هزینه حقوق و دستمزد ثبتش میکنیم

