مالیات شریک الکی
موضوع: آموزش حسابداری مالیاتی
سلام به همه دوستان
یکی از حسابداران سوال خوبی پرسیده بود با این مضمون که صاحب مغازهای برای اینکه مالیات کنتری پرداخت کتد و از دو معافیت ماده 101 ق.م.م استفاده کند قصد دارد کارگر خود را به عنوان شریک به اداره مالیات معرفی کند آیا این کار او صحیح است و عواقب دارد یا خیر؟
پاسخ
در پاسخ به این سوال باید جنبههای مختلف را بررسی کنیم اول اینکه از لحاظ عرف جامعه غیر منطقی است که فردی کارگر خود را شریک خود کند یعنی هم به او حقوق دهد و د رلیست بیمه رد کند و هم به عنوان شریک او باشد عملا در آن واحد ایفای این دو نقش معقول نیست.
در ثانی دقت داشته باشید اگر کارگر خود را به عنوان شریک معرفی کنید این کارگر نیز به عنوان مودی مالیاتی شناخته خواهد شد و برای او مشترکا با صاحب مغازه برگ تشخیص صادر خواهد شد و همین باعث می شود عواقب مالیاتی برای کارگر در پی داشته باشد چراکه اگر بعداها صاحب مغازه به هر دلیلی بدهی مالیاتی خود را تسویه نکند واحد وصول و اجرای سازمان مالیات به سراغ این کارگر آمده و بدهی های مالیاتی مغازه را وصول خواهد کرد این یعنی آش نخورده و دهان سوخته.
حتی اگر صاحب مغازه بدهی خود را تسویه کند از لحاظ قانون مالیات و قانون مدنی این شریک باید سهم مالیات شراکتی خود را پرداخت کند و اگر صاحب مغازه به هر دلیلی فقط بدهی سهم خود را پرداخت کند کارگر مجبور خواهد بود بدهی مالیاتی که اصلا مربوط به او نیست را پرداخت کند چراکه بعدا بر اثر بدهی مالیاتی، حسابهای بانکی او مسدود خواهد شد.
ثالثا وقتی کارگر به عنوان مودی شناخته شود حسابهای بانکی او موقع رسیدگی بررسی خواهد شد.
پس
هیچ گاه به خاطر چند میلیون معافیت مالیاتی افراد دیگر که هیچ نقشی در کسب و کار شما ندارند و شریک تجاری شما نیستند را وارد بازی نامعلوم مالیات نکنید
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
2از 5 امتیاز
نظرات





