بیمه مدرسان و اساتید حق التدریس
موضوع: آموزش حسابداری
سلام به همه دوستان
یکی از چالشها و معضلات جامعه اساتید کشوری نبود نظم و در برخی اوقات پایمال شدن حق و حقوق اساتید است. در این مطلب بنا به مهم بودن قضیه میخوام در مورد بیمه اساتید صحبت کنم.
نظر به این که مراکز آموزشی علمی کاربردی بر اساس تعاریف مذکور در ماده 4 قانون کار و ماده 2 قانون تأمین اجتماعی به عنوان کارگاه محسوب می شوند و از طرفی مدرسانی که در این کارگاه ها تدریس می کنند از لحاظ قانون کار به عنوان کارگر شناخته می شوند و بنایراین کارفرما ملزم به بیمه آنها می باشد.
یکی از سوالاتی که به کرات از من پرسیده می شود این است اگر مدرسی از یک یا چند جای دیگر بیمه شود آیا باید مرکز آموزش او را بیمه کند یا خیر؟ مثلا استاد در دو کارگاه کار می کند و بیمه و از طرف آن کارگاه ها رد می شود و در یک مرکز آموزشی نیز به عنوان مدرس به صورت حق التدریسی مشغول می شود. سوال این است چون بیمه ایشان از 2 محل دیگر رد می شود ما باید بیمه کنیم یا خیر؟
پاسخ
در جواب باید بگویم بله حتما باید بیمه کنید. دقت کنید مهم نیست فرد بیمه شده از چندجا بیمه رد می شود مهم این است برطبق قانون کار هر کارگری که برای کارفرما کار می کند باید بیمه او ارسال شود. برطبق قانون بیمه چنانچه حقوق فرد بیمه تا 7 برابر حقوق پایه وزارت کار شد بیمه او باید ارسال شود و اگر مازاد بر 7 برابر شد نیازی نیست که مازاد حقوق او بیمه پرداخت شود. مثلا برای سال 1400 حداکثر حقوق مشمول بیمه 185,885,280 ریال است یعنی اگر حقوق فرد بیمه شده از یک کارگاه یا چند کارگاه 185,885,280 ریال شد مشمول بیمه است و بیشتر از این مبلغ نباید بیمه شود. مثلا اگر حقوق وی 20 میلیون تومان در ماه باشد فقط تا سقف 185,885,280 ریال باید بیمه او رد شود.
حالا
با توجه به اینکه اکثر افرادی که در چند محل کار میکنند کل دریافتی آنها به این مبلغ نمی رسد بنابراین همه کارفرمایان چند کارگاه باید فرد استخدام شده(در اینجا مدرسین) را بیمه کنند.
نکته مهم
بیمه کردن مدرس اصلا و اصلا ربطی به نوع تدریس و ساعات ندارد چه در حالت استخدام رسمی و یا حق التدریسی باید بیمه او ارسال شود. چون در قانون کار کیفیت کار ملاک پرداخت حقوق و مزایا نیست بلکه همین که کارگر برای کارفرما کار کند باید به نسبت کارکرد او حقوق و مزایا پرداخت شود.
میزان حقوق
نکته مهمی که باید بگویم میزان حقوق و مزایای مدرسین است. دقت کنید طبق قانون کار هر 7 ساعت و 20 دقیقه یک روز کاری محسوب می شود پس اگر استادی مثلا در ماه 140 ساعت تدریس کرده اگر به روز تبدیل کنیم باید 140 را بر 7.33(7 ساعت و 20 دقیقه) تقسیم تا روزهای کارکرد او مشخص شود. مثلا در این مورد ما کارکرد استاد بر حسب روز 19 روز می شود و کارفرما یا همان دانشگاه یا مرکز آموزشی باید بر اساس 19 روز به او حقوق و دستمزد و مزایای قانونی را پرداخت و بیمه او را نیز بر اساس همین 19 روز ارسال کند.
مالیات
بر طبق تبصره 1 ماده 86 قانون مالیات حقوق و دستمزد پرداختی به اساتید مشمول مالیات به نرخ مقطوع 10% است و این حقوق شامل معافیت ماده 84 ق.م.م نمی شود.
نتیجه
در پایان تاکید می کنم هر مدرسی که در دانشگاه یا مراکز آموزشی تدریس می کند برطبق قانون کار کارگر محسوب و باید تمام مزایای قانونی از جمله بیمه پردازی او رعایت شود و اصلا ربطی به کیفیت کار او از جمله رسمی یا حق التدریسی ندارد.
ممنون از همه شما
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
3.5از 5 امتیاز
چاپمطلب
نظرات